Харчова непереносимість – це реакція організму на певні продукти, які не можуть бути належним чином переварені або засвоєні. Вона відрізняється від харчових алергій тим, що не викликає серйозних імунних реакцій, але може спричиняти дискомфорт, наприклад, здуття живота, біль, діарею або інші шлунково-кишкові проблеми. Найпоширенішими продуктами, на які люди можуть мати непереносимість, є лактоза (молоко) і глютен (пшениця). Лікування включає уникання продуктів, що викликають непереносимість, а також іноді прийом ферментів або спеціальних добавок.
🤔 Що таке харчова непереносимість?
🧐 Вас також може зацікавити...
- Які корисні властивості має хурма?
- Чому яблука корисні для здоров’я?
- Що таке алопеція?
- Чому зелений чай корисний для організму?
- Чому мед корисний для здоров’я?
- Чому ківі корисне для здоров’я?
- Що таке вуглеводи?
- Чому оливкова олія є корисною для здоров’я?
- Скільки часу триває зцілення переломів у тварин?
- Скільки літрів повітря вдихає людина за добу?
- Скільки зубів має доросла людина?
- Які корисні властивості має чорний шоколад?
- Чому зелений чай корисний для здоров’я?
- Що таке гепатит C?
- Які корисні властивості має чорний кмин?
- Що таке цукровий діабет 2 типу?
- Що таке панічна атака?
- Які корисні властивості має риба лосось?