Солоний смак морської води обумовлений великою кількістю розчинених солей, переважно хлориду натрію. Солі потрапляють у воду через ерозію гірських порід, які вимиваються річками. Коли річкова вода досягає океану, частина води випаровується, а солі залишаються, збільшуючи концентрацію. Океани існують мільярди років, що дозволило солям накопичуватися до сучасного рівня. Солоність морської води також підтримується завдяки підводним вулканам і гідротермальним джерелам, які викидають мінерали у воду.
🤔 Чому у морської води солоний смак?
🗓️ 15.01.2025 👁️ 83 Чому? океанологіяприродахімія
🧐 Вас також може зацікавити...
- Чому вода має поверхневий натяг?
- Що їдять марсупіали?
- Скільки часу живуть жаби?
- Що таке грім і блискавка?
- Скільки важить синій кит?
- Скільки часу потрібно світлу, щоб досягти Землі від Сонця?
- Скільки часу триває життя акул?
- Що їдять кенгуру?
- Чому ґрунтова ерозія є небезпечною?
- Чому фрукти мають яскраве забарвлення?
- Чому вода в морях і океанах здається синьою?
- Скільки часу живуть ластівки?
- Чому в океанах утворюються течії?
- Що таке цунамі?
- Яка країна має найбільшу площу лісів тропічних лісів?
- Яке явище називають весняним рівноденням?
- Яка тварина є найбільшим плазуном?
- Яка рослина може жити найдовше?