Солоний смак морської води обумовлений великою кількістю розчинених солей, переважно хлориду натрію. Солі потрапляють у воду через ерозію гірських порід, які вимиваються річками. Коли річкова вода досягає океану, частина води випаровується, а солі залишаються, збільшуючи концентрацію. Океани існують мільярди років, що дозволило солям накопичуватися до сучасного рівня. Солоність морської води також підтримується завдяки підводним вулканам і гідротермальним джерелам, які викидають мінерали у воду.
🤔 Чому у морської води солоний смак?
🗓️ 15.01.2025 👁️ 50 Чому? океанологіяприродахімія
🧐 Вас також може зацікавити...
- Що спричиняє торнадо?
- Коли дозрівають кокоси?
- Як утворюються каньйони?
- Чому вулканічний попіл може бути небезпечним?
- Де знаходиться пустеля Атакама?
- Скільки часу живуть хом’яки?
- Скільки часу живуть сови-сипухи?
- Як живуть ліси південного полюса?
- Як живуть гепарди?
- Як живуть морські коники?
- Що їдять леви?
- Яке явище називають «північним сяйвом»?
- Яка найбільша наземна амфібія у світі?
- Чому у пустель так мало рослин?
- Що їдять марсупіали?
- Коли достигають банани?
- Як утворюються вулканічні острови?
- Яка рослина найшвидше росте у світі?