Солоний смак морської води обумовлений великою кількістю розчинених солей, переважно хлориду натрію. Солі потрапляють у воду через ерозію гірських порід, які вимиваються річками. Коли річкова вода досягає океану, частина води випаровується, а солі залишаються, збільшуючи концентрацію. Океани існують мільярди років, що дозволило солям накопичуватися до сучасного рівня. Солоність морської води також підтримується завдяки підводним вулканам і гідротермальним джерелам, які викидають мінерали у воду.
🤔 Чому у морської води солоний смак?
🗓️ 15.01.2025 👁️ 245 Чому? океанологіяприродахімія
🧐 Вас також може зацікавити...
- Що таке морські їжаки?
- Яка найшвидша тварина на суші?
- Чому небо стає червоним на заході сонця?
- Як живуть кенгуру?
- Який вулкан вивергався найвищим шлейфом попелу?
- Як утворюється райдуга?
- Що таке нейтрони в атомах?
- Де розташовані Галапагоські острови?
- Як утворюються річкові дельти?
- Що таке водоспад?
- Що спричиняє льодовиковий період?
- Що спричиняє аврору?
- Чому лід у горах виглядає блакитним?
- Який найстаріший живий організм у світі?
- Яка рослина вважається найотруйнішою у світі?
- Чому вода є прозорою?
- Яке озеро є найбільшим за площею у світі?
- Як відбувається хімічна реакція горіння?
