Солоний смак морської води обумовлений великою кількістю розчинених солей, переважно хлориду натрію. Солі потрапляють у воду через ерозію гірських порід, які вимиваються річками. Коли річкова вода досягає океану, частина води випаровується, а солі залишаються, збільшуючи концентрацію. Океани існують мільярди років, що дозволило солям накопичуватися до сучасного рівня. Солоність морської води також підтримується завдяки підводним вулканам і гідротермальним джерелам, які викидають мінерали у воду.
🤔 Чому у морської води солоний смак?
🗓️ 15.01.2025 👁️ 196 Чому? океанологіяприродахімія
🧐 Вас також може зацікавити...
- Чому риба не тоне?
- Як утворюються льодовикові озера?
- Яка рослина вважається найтвердішою у світі?
- Як утворюється роса?
- Чому океани впливають на клімат Землі?
- Що таке «Карпатський біосферний заповідник»?
- Скільки часу живуть ластівки?
- Де знаходиться Великий каньйон?
- Як утворюються цукрові сталактити?
- Скільки часу живе лебідь?
- Що їдять миші?
- Де знаходиться найвищий водоспад у світі?
- Де розташований Мертвий океан?
- Як утворюється пісок?
- Чому дерева змінюють колір восени?
- Чому блискавки завжди супроводжуються грозами?
- Чому льодовики тануть?
- Чому метеори згоряють в атмосфері?