Харчова непереносимість – це реакція організму на певні продукти, які не можуть бути належним чином переварені або засвоєні. Вона відрізняється від харчових алергій тим, що не викликає серйозних імунних реакцій, але може спричиняти дискомфорт, наприклад, здуття живота, біль, діарею або інші шлунково-кишкові проблеми. Найпоширенішими продуктами, на які люди можуть мати непереносимість, є лактоза (молоко) і глютен (пшениця). Лікування включає уникання продуктів, що викликають непереносимість, а також іноді прийом ферментів або спеціальних добавок.
🤔 Що таке харчова непереносимість?
🧐 Вас також може зацікавити...
- Що таке хвороба Лайма?
- Що таке рак?
- Чому пшениця корисна для організму?
- Що таке запалення нирок?
- Що таке хронічний гепатит?
- Що таке клімакс?
- Чому хрін корисний для здоров’я?
- Що таке лактоза?
- Що таке хронічний стрес?
- Які корисні властивості має грейпфрут?
- Чому шпинат корисний для здоров’я?
- Що таке трансжири?
- Скільки часу потрібно, щоб у людини загоїлася рана?
- Скільки часу людина може не спати?
- Що таке енцефаліт?
- Які корисні властивості має чорниця?
- Які корисні властивості має шпинат?
- Скільки кілограмів може підняти людина?