Холестерин – це жироподібна речовина, що є важливою частиною клітинних мембран і необхідна для виробництва гормонів, вітаміну D і жовчних кислот. Він міститься в тваринних продуктах, таких як м’ясо, молочні продукти, яйця. Існують два види холестерину: ЛПНЩ (ліпопротеїни низької щільності), що є «поганим» холестерином і може призвести до закупорки судин, та ЛПВЩ (ліпопротеїни високої щільності), що допомагає знижувати рівень ЛПНЩ. Підвищений рівень холестерину може призвести до серцево-судинних захворювань, тому важливо стежити за рівнем холестерину в крові.
🤔 Що таке холестерин?
🧐 Вас також може зацікавити...
- Чому зелений чай корисний для організму?
- Що таке харчова непереносимість?
- Чому зелений чай корисний для здоров’я?
- Що таке ожиріння?
- Які корисні властивості має чорнослив?
- Що таке хвороба Паркінсона?
- Що таке імунна система?
- Які корисні властивості має інжир?
- Чому манго корисне для організму?
- Що таке вітамін D і чому він важливий для організму?
- Що таке бронхіальна астма?
- Чому апельсини корисні для здоров’я?
- Що таке кетогенна дієта?
- Скільки часу триває зцілення переломів у тварин?
- Що таке синдром хронічної втоми?
- Що таке стрес?
- Що таке цистит?
- Що таке подагра?