Алергія на їжу – це реакція імунної системи на певні продукти, які в нормі не є шкідливими. Коли людина їсть алергенний продукт, імунна система виробляє антитіла, що призводить до таких симптомів, як висип, набряк, біль у животі, або навіть анафілактичний шок. Найпоширенішими алергенами є молоко, яйця, горіхи, риба, арахіс і деякі фрукти. Лікування алергії включає уникання алергенів і прийом антигістамінних препаратів у разі нападу.
🤔 Що таке алергія на їжу?
🧐 Вас також може зацікавити...
- Що таке антиоксиданти?
- Що таке тромбофлебіт?
- Що таке гастрит?
- Чому пепероні корисні для здоров’я?
- Чому оливкова олія корисна для здоров’я?
- Що таке діабет 2 типу?
- Які продукти містять багато білка для вегетаріанців?
- Які корисні властивості має чорний кмин?
- Що таке клітковина?
- Чому картопля є корисною для організму?
- Що таке гіпертермія?
- Що таке омега-6 жирні кислоти?
- Що таке гепатит C?
- Що таке бронхіальна астма?
- Які корисні властивості має імбир?
- Як працює серце людини?
- Чому ківі корисне для здоров’я?
- Що таке енцефаліт?
