Алергія на їжу – це реакція імунної системи на певні продукти, які в нормі не є шкідливими. Коли людина їсть алергенний продукт, імунна система виробляє антитіла, що призводить до таких симптомів, як висип, набряк, біль у животі, або навіть анафілактичний шок. Найпоширенішими алергенами є молоко, яйця, горіхи, риба, арахіс і деякі фрукти. Лікування алергії включає уникання алергенів і прийом антигістамінних препаратів у разі нападу.
🤔 Що таке алергія на їжу?
🧐 Вас також може зацікавити...
- Що таке анемія?
- Які корисні властивості має малина?
- Скільки часу потрібно крові, щоб повністю обійти тіло людини?
- Чому манго корисне для організму?
- Які корисні властивості має авокадо?
- Які корисні властивості має лимон?
- Що таке метаболізм?
- Чому червона капуста корисна для здоров’я?
- Чому редис корисний для здоров’я?
- Що таке менінгіт?
- Що таке імунна система?
- Що таке цукровий діабет 3 типу?
- Що таке порушення сну?
- Чому пшениця корисна для організму?
- Чому слива корисна для здоров’я?
- Чому яблука корисні для здоров’я?
- Що таке анорексія?
- Що таке панкреатит?