Алергія на їжу – це реакція імунної системи на певні продукти, які в нормі не є шкідливими. Коли людина їсть алергенний продукт, імунна система виробляє антитіла, що призводить до таких симптомів, як висип, набряк, біль у животі, або навіть анафілактичний шок. Найпоширенішими алергенами є молоко, яйця, горіхи, риба, арахіс і деякі фрукти. Лікування алергії включає уникання алергенів і прийом антигістамінних препаратів у разі нападу.
🤔 Що таке алергія на їжу?
🧐 Вас також може зацікавити...
- Чому хрін корисний для здоров’я?
- Що таке трансжири?
- Що таке гепатит?
- Які корисні властивості має ананас?
- Чому оливкова олія корисна для здоров’я?
- Що таке астма?
- Які корисні властивості має чорний шоколад?
- Які корисні властивості має морква?
- Чому чорнослив корисний для здоров’я?
- Що таке пробіотики?
- Що таке рак?
- Чому манго корисне для організму?
- Що таке панкреатит?
- Чому мед корисний для здоров’я?
- Що таке хвороба Лайма?
- Що таке порушення харчової поведінки?
- Чому малина корисна для здоров’я?
- Що таке анемія?