Алергія на їжу – це реакція імунної системи на певні продукти, які в нормі не є шкідливими. Коли людина їсть алергенний продукт, імунна система виробляє антитіла, що призводить до таких симптомів, як висип, набряк, біль у животі, або навіть анафілактичний шок. Найпоширенішими алергенами є молоко, яйця, горіхи, риба, арахіс і деякі фрукти. Лікування алергії включає уникання алергенів і прийом антигістамінних препаратів у разі нападу.
🤔 Що таке алергія на їжу?
🧐 Вас також може зацікавити...
- Що таке метаболізм?
- Що таке вуглеводи?
- Що таке цукровий діабет 3 типу?
- Що таке глікемічний індекс?
- Що таке анорексія?
- Що таке вітаміни?
- Скільки часу займає загоєння кістки?
- Чому пепероні корисні для здоров’я?
- Які корисні властивості має гарбуз?
- Які корисні властивості має авокадо?
- Чому солодкий перець корисний для здоров’я?
- Чому морква корисна для здоров’я?
- Чому груші корисні для організму?
- Що таке тромбофлебіт?
- Чому груші корисні для здоров’я?
- Чому слива корисна для здоров’я?
- Що таке порушення харчової поведінки?
- Що таке астма?