Алергія на їжу – це реакція імунної системи на певні продукти, які в нормі не є шкідливими. Коли людина їсть алергенний продукт, імунна система виробляє антитіла, що призводить до таких симптомів, як висип, набряк, біль у животі, або навіть анафілактичний шок. Найпоширенішими алергенами є молоко, яйця, горіхи, риба, арахіс і деякі фрукти. Лікування алергії включає уникання алергенів і прийом антигістамінних препаратів у разі нападу.
🤔 Що таке алергія на їжу?
🧐 Вас також може зацікавити...
- Що таке панічна атака?
- Що таке вуглеводи?
- Що таке остеопороз?
- Скільки часу потрібно серцю, щоб прокачати всю кров у тілі?
- Що таке імунна система?
- Що таке глікемічний індекс?
- Що таке вітамін D і чому він важливий?
- Чому малина корисна для здоров’я?
- Чому чорнослив корисний для здоров’я?
- Які корисні властивості має чорний кмин?
- Чому редис корисний для здоров’я?
- Що таке ангіна?
- Які корисні властивості має кукурудза?
- Чому шпинат корисний для здоров’я?
- Чому квасоля корисна для здоров’я?
- Що таке гастрит?
- Скільки часу потрібно людині, щоб повністю відновити шкіру?
- Що таке алергічний риніт?