Алергія на їжу – це реакція імунної системи на певні продукти, які в нормі не є шкідливими. Коли людина їсть алергенний продукт, імунна система виробляє антитіла, що призводить до таких симптомів, як висип, набряк, біль у животі, або навіть анафілактичний шок. Найпоширенішими алергенами є молоко, яйця, горіхи, риба, арахіс і деякі фрукти. Лікування алергії включає уникання алергенів і прийом антигістамінних препаратів у разі нападу.
🤔 Що таке алергія на їжу?
🧐 Вас також може зацікавити...
- Які корисні властивості має імбир?
- Що таке хронічний стрес?
- Що таке цинк і яку роль він відіграє в організмі?
- Що таке виразка шлунка?
- Що таке метаболізм?
- Чому гречка корисна для здоров’я?
- Чому броколі корисні для здоров’я?
- Що таке мікроелементи?
- Чому квасоля корисна для здоров’я?
- Що таке міома матки?
- Що таке менінгіт?
- Що таке апендицит?
- Що таке артрит?
- Що таке клітковина?
- Що таке цукровий діабет 3 типу?
- Що таке глікемічний індекс?
- Чому йогурт корисний для здоров’я?
- Чому виноград корисний для здоров’я?
