Харчова непереносимість – це реакція організму на певні продукти, які не можуть бути належним чином переварені або засвоєні. Вона відрізняється від харчових алергій тим, що не викликає серйозних імунних реакцій, але може спричиняти дискомфорт, наприклад, здуття живота, біль, діарею або інші шлунково-кишкові проблеми. Найпоширенішими продуктами, на які люди можуть мати непереносимість, є лактоза (молоко) і глютен (пшениця). Лікування включає уникання продуктів, що викликають непереносимість, а також іноді прийом ферментів або спеціальних добавок.
🤔 Що таке харчова непереносимість?
🧐 Вас також може зацікавити...
- Що таке глікемічний індекс?
- Чому авокадо корисне для здоров’я?
- Що таке депресія та як її лікувати?
- Чому пепероні корисні для здоров’я?
- Скільки часу займає загоєння кістки?
- Чому грецький йогурт є корисним для здоров’я?
- Що таке пробіотики?
- Що таке гіпоглікемія?
- Чому грейпфрут корисний для здоров’я?
- Що таке хвороба Лайма?
- Чому манго корисне для організму?
- Чому капуста корисна для організму?
- Що таке Омега-3 жирні кислоти?
- Чому баклажани корисні для здоров’я?
- Скільки м’язів задіяно під час усмішки?
- Чому груші корисні для здоров’я?
- Що таке омега-6 жирні кислоти?
- Що таке порушення харчової поведінки?