Харчова непереносимість – це реакція організму на певні продукти, які не можуть бути належним чином переварені або засвоєні. Вона відрізняється від харчових алергій тим, що не викликає серйозних імунних реакцій, але може спричиняти дискомфорт, наприклад, здуття живота, біль, діарею або інші шлунково-кишкові проблеми. Найпоширенішими продуктами, на які люди можуть мати непереносимість, є лактоза (молоко) і глютен (пшениця). Лікування включає уникання продуктів, що викликають непереносимість, а також іноді прийом ферментів або спеціальних добавок.
🤔 Що таке харчова непереносимість?
🧐 Вас також може зацікавити...
- Чому чорнослив корисний для здоров’я?
- Які корисні властивості має кукурудза?
- Скільки часу потрібно, щоб відростити нігті на руках?
- Чому чорниця корисна для здоров’я?
- Що таке алопеція?
- Які корисні властивості має ананас?
- Що таке клітковина?
- Чому квасоля корисна для здоров’я?
- Які корисні властивості має капуста кейл?
- Чому грецький йогурт є корисним для здоров’я?
- Чому соя корисна для здоров’я?
- Що таке гепатит?
- Що таке гіпоглікемія?
- Що таке діабет?
- Що таке метаболізм?
- Що таке гастрит?
- Чому спаржа корисна для здоров’я?
- Що таке гастроезофагеальна рефлюксна хвороба (ГЕРХ)?