Харчова непереносимість – це реакція організму на певні продукти, які не можуть бути належним чином переварені або засвоєні. Вона відрізняється від харчових алергій тим, що не викликає серйозних імунних реакцій, але може спричиняти дискомфорт, наприклад, здуття живота, біль, діарею або інші шлунково-кишкові проблеми. Найпоширенішими продуктами, на які люди можуть мати непереносимість, є лактоза (молоко) і глютен (пшениця). Лікування включає уникання продуктів, що викликають непереносимість, а також іноді прийом ферментів або спеціальних добавок.
🤔 Що таке харчова непереносимість?
🧐 Вас також може зацікавити...
- Які корисні властивості має ананас?
- Що таке астма?
- Що таке цукровий діабет 3 типу?
- Чому часник корисний для здоров’я?
- Скільки часу триває травлення у людини?
- Які корисні властивості має грецький йогурт?
- Скільки часу триває зцілення переломів у тварин?
- Що таке гепатит?
- Скільки часу потрібно серцю, щоб скоротитися один раз?
- Чому банани корисні для здоров’я?
- Що таке хвороба Паркінсона?
- Що таке антиоксиданти?
- Чому морська капуста корисна для здоров’я?
- Чому морква корисна для здоров’я?
- Чому насіння соняшника корисні для здоров’я?
- Що таке гепатит C?
- Що таке порушення обміну речовин?
- Що таке діабет?